Ta hand om din Lexus

Att med jämna mellanrum serva och vårda sin Lexus är viktigt för att hålla den i topp skick. En väl servad bil har ett högre värde och är mer attraktiv när den ska säljas. En väl fylld servicebok är väldigt positivt när den ska säljas.lexus

Några tips

Det är vanligt att små saker kan gå sönder på bilen oavsett hur gammal den är. Att göra några enklare små fix hemma blir billigare än att åka in på verkstad.När du byter mellan sommar- och vinterdäcken så kan du passa på att se över bromsarna. Är det väldigt mycket rost eller att dom är dåliga så är det vara dags att byta ut några delar. När det gäller bromsar så är det bästa att byta ut allt. Även om det kan kännas dyrt så är det bra att både byta bromsskivor och bromsbeläggen. En dålig bromsskiva gör att bromsbeläggen nöts ojämnt och behöver bytas tidigare.Passa på att leta efter rost eller skador på övriga delar som avgasrör, framvagnen och bakvagnen. Se efter så att bussningar och damasker är hela. Ser du skador eller om du märkt något när du kört så är det bäst att byta ut delarna direkt.Om man är ute efter att få bilen att se snyggare ut så kan man byta fälgar, vaxa bilen och polera den. Ett par nya fälgar med en ny vaxad bil är en väldigt bra kombination.

Fälgar

Att köpa ett par nya snyggare fälgar till sin Lexus gör den extra snygg. Nya fälgar kan få din bil att se ut som en helt ny bil. En helt ny stil som är mera attraktiv.

Bilverkstad

När det är dags att serva bilen eller laga den så måste man lämna in den på en bra verkstad. För att kunna behålla sin garanti är det viktigt att lämna in den på en Lexus verkstad. Då blir det även gjort på rätt sätt och av kunnig personal. Hitta din närmaste verkstad här.

Reservdelar

Det är viktigt att köpa rätt reservdelar till sin Lexus. Att köpa kopior eller delar som har lägre kvalité än original håller inte lika länge och kan orsaka andra skador på bilen. Köp dina reservdelar från din Lexus återförsäljare eller verkstad för att få rätt delar till din bil.