Spara pengar – serva din bil själv

Priset när du lämnar in bilen till en verkstad för service kan variera med så mycket som 2 500 kronor visar en undersökning av Vi Bilägare.I synnerhet om du bor i en storstad blir kostnaden betydligt högre och det kan därför löna sig att serva bilen på en mindre ort om du väljer att lämna in den. Anledningen till att servicekostnaden är hög är att bilföretagen tjänar mycket pengar på dem. Därför kan de sälja nya bilar till rimligt låga priser. När du köper en ny bil förväntar sig företagen att du ska vara en stadig inkomstkälla åt dem under många år.

Lär dig göra servicen själv

Att serva sin bil själv är ett av de bästa sätten pengarna att spara pengar. Ofta tror bilägare att det är för svårt och tar lång tid men många saker klarar de flesta av ganska snabbt. Skaffa dig en reparationshandbok för just din bil och lär dig efter hand.

Billiga bildelar

Det finns många företag som säljer reservdelar till bra priser, se bara till att delarna är av god kvalitet och att de passar. Förutom den insparade arbetskostnaden tjänar du ytterligare pengar om köper delarna hos exempelvis mekanika.se som säljer kvalitetsreservdelar till mycket bra priser.

Vad du kan göra själv

I din servicebok hittar du intervallen för när olika delar av servicen bör genomföras.Att byta glödlampor och tändstift är förmodligen det lättaste underhållet. Likaså är det heller inte problem att hålla gångjärn och lås välsmorda. Om du vill lägga ner lite mer tid sparar du också in mycket pengar på att byta oljefilter och olja själv.För mer information om hur du utför de olika momenten kan bland annat Bildoktorn rekommenderas.