Serva själv eller lämna in

Som bilägare så har man två alternativ när man skaffar sig en bil, antingen serva själv eller lämna in bilen på en bilverkstad. Mycket beror på vilka kunskaper du har när det kommer till att byta olja och serva bilen så att den håller sig pigg och fräsch.

Serva själv

Har du förmånen att klara detta själv så är det en stor fördel, dels behöver du inte boka tid utan du kan fixa detta när du själv kan och har tid. Har du dessutom tillgång till ett välutrustat garage så är det än bättre. Du beställer enkelt de produkter och reservdelar du behöver på nätet och det finns massor med bra tips på hur du utför saker och ting om du skulle gå bet på något. Att göra saker och ting själv kan vara riktigt tillfredsställande att se vad man kunnat åstadkomma.

Lämna in

Väljer du att lämna in bilen på service så vet du de flesta gångerna att det blir ordentligt gjort och du får en garanti på det jobb som utförts. Många verkstäder har ett serviceavtal som man kan ingå och betala en viss månadssumma för att sprida ut kostnaderna under hela året. Har du en sprillans ny bil så kan en viss service ingå de första åren på din bil. Om du inte har någon som helst kunskap om hur du ska serva din bil så är detta ett bra alternativ för dig.