Stort intresse för Formel 1 och motorsport

Om du inte är bekant med Formel 1 så är den grundläggande idén enkel: chaufförerna manövrerar ensitsiga racerbilar runt en bana i enorm hastighet. Banorna kan vara öppna stadsgator men även avspärrade enkom för racing.

Vikten av förarens huvud och hjälm ökar hela fem gånger när de bromsar och accelererar. En förare upplever en överbelastning på 5 G-krafter.

Vilka är entusiasterna?

Den typiska tittaren är en man i yngre medelåldern. Men fler och fler kvinnor följer sporten och tittar förstås även på live-sändingarna.

Faktum är att antalet kvinnor som intresserar sig för formel 1 fördubblar sig under de senaste fyra åren.

Risker och spänning

På grund av de extrema hastigheterna, som ofta når över 200 km/h så är formel 1 en mycket riskfylld sport. Det snabbaste hastighetsrekordet för säsongen 2022 innehar den danske föraren Kevin Magnussen. I maj nådde han hela 345,6 km/h när han tävlade i Miami Grand Prix i USA.

TV-programmet Drive to survive på Netflix lockar nu dessutom ännu fler till sporten.

Framtiden

Slutligen så ser vi alltså att fansens ålder sjunker och fler kvinnor intresserar sig. Därtill ökar intresset stadigt sen många år. Framtiden alltså ljus ut och vi har därför många fler tävlingar att se fram emot. S;ker du mer information kan du kolla in detta.