Tyngre fordon

Ibland räcker det inte med att en bil ska vara snabb och bekväm att köra utan det bör även finnas utrymme att transportera saker i den. Om du behöver frakta tunga saker med jämna mellanrum behöver du någon typ av transportbil.Lexus har främst riktat in sig på att utveckla lite sportigare modeller främst ägnade för vanlig stadstrafik. De har dock tagit fram ett par SUV-modeller som kan räcka långt för de flesta. Det rör sig om RX-, GX- och LX-modellerna. Särskilt GX- och LX-modellerna är terrängdugliga, rymmer upp till sju personer och har gott om utrymme för att frakta saker. Kör du bara en mindre mängd tunga saker funkar dessa bra. Behöver du däremot köra flyttlass, segelbåtar eller andra tunga varor måste du lämna Lexus och se dig om efter andra märken.118633-18-wheeler

Riktigt tunga fordon

DAF är en lastbilstillverkare som har gott rykte inte bara i Europa men även i resten av världen. De är ett bra val om du är ute efter en tung lastbil. De tillverkar både lättare lastbilar och långtradare som kan dra rejäla lass. Dessutom ordnar de ofta provkörningar vilket gör det lätt att prova innan du köper.

Nytt eller gammalt

Om du funderar på att köpa lastbil bör du också fundera över om du ska köpa en ny eller begagnad sådan. En lastbil är ett riktigt dyrt inköp och därför känner många att det är skönt att köpa en ny och därmed få en bra garanti. Du vet då att lastbilen är i gott skick och inte har några förslitningsskador. Begagnade lastbilar är billigare i inköp men risken finns också att du får dolda fel med på köpet. Köper man begagnat direkt från tillverkaren kan man dock lita på att fordonet kontrollerats noggrant. Därför bör du alltid höra med de tillverkare du är intresserad av vad de just nu har i sitt begagnade utbud.