Byt ut bilen mot en moped

Det har på senare tid blivit något av en trend att byta ut bilen mot EU-mopeder. Detta på grund av att mopeder är billigare i drift och smidigare att använda. Det finns även många modeller att välja mellan som är både effektiva, miljövänliga och ekonomiska.

Elmopeden är en smidig variant som är också är billig i drift samt har låga servicekostnader. En del nya modeller har löstagbara batterier för att du snabbt och smidigt ska kunna ladda ditt batteri hemma eller på jobbet. Det är även ett miljömedvetet val att använda en elmoped eftersom den inte släpper ut avgaser. Ta en titt online och läs mer om gröna alternativ till bilen.

Perfekt i rusningstrafiken

För dig som kör mycket i de centrala delarna av staden är det smidigt att ha en moped, eftersom den är mindre och den är lättare att parkera. Du behöver inte ens vara en höjdare på att fickparkera.

Att byta ut bilen mot en moped behöver inte heller vara krångligt. Du som har B-körkort får nämligen också köra EU-mopeder och elmopeder med max-hastighet på 45 km/h. Ibland kan det däremot vara bra att gå en kurs för att förnya dina kunskaper.